Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

Θανάσης Κοντογεώργης

Ο Θανάσης Κοντογεώργης είναι Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο 2023 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, με κύριες αρμοδιότητες τον προγραμματισμό και συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την υλοποίηση των κεντρικών πολιτικών της κυβέρνησης, των μεταρρυθμίσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων, ειδικότερων εθνικών σχεδίων για θέματα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, του ευρωπαϊκού προγράμματος Ενισχυμένης Εποπτείας, καθώς και την ετήσια προετοιμασία του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014, παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Το ίδιο διάστημα, διετέλεσε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ενώ συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, καθώς και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων, μεταξύ άλλων, για τη φορολογική και λογιστική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ (Master in Public Policy-Harvard Kennedy School of Government). Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και ιδρυτής-δικηγόρος της ΚΤΑ Legal, με πολυετή πείρα στην εκπροσώπηση επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Γραφείο Υφυπουργού

  • 210 3385140 | 143 | 152
  • depminkontogeorgis@primeminister.gr
    secretary@gsco.gov.gr
  • Λ.Βασιλίσσης Σοφίας 15
    Τ.Κ. 106 74, Αθήνα

Διευθυντής Γραφείου

  • Παύλος Κουρής
  • 210 3385159