Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού στις Εαρινές Συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Με θεσμική παρουσία και ενεργό ρόλο, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού συμμετείχε στις Εαρινές Συναντήσεις (Spring Meetings) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) και της Παγκόσμιας Τράπεζας (WB) στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής υπό τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Θάνου Πετραλιά, και του Προϊσταμένου του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Μιχάλη Αργυρού.

Στο πλαίσιο των εργασιών, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού, κα Εύη Δραμαλιώτη, συμμετείχε σε ουσιαστικές διεργασίες που επικεντρώθηκαν στη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο. Μεταξύ αυτών, έλαβε μέρος στη θεματική συνεδρία «Fostering an Efficient Local Business Environment», που διοργανώθηκε από την ομάδα Subnational Business Ready (B-READY) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το πρόγραμμα B-READY αποτελεί την επίσημη μετεξέλιξη της προσέγγισης  της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αξιολόγηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αντικαθιστώντας το προηγούμενο έργο Doing Business, με έμφαση στη συστηματική συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στον συντονισμό της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα B-READY, διασφαλίζοντας την παροχή τεκμηριωμένων, συνεκτικών και υψηλής ποιότητας απαντήσεων, οι οποίες αποτυπώνουν με σαφήνεια την πρόοδο και τις προοπτικές των μεταρρυθμιστικών πολιτικών της χώρας.

Στο περιθώριο των εργασιών, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Matteo Bugamelli, Κοσμήτορα του Διοικητικού Συμβουλίου Εκτελεστικών Διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά την οποία εξετάστηκαν δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, συμμετείχε στην επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Brookings Institution, όπου παρουσιάστηκαν τα θετικά αποτελέσματα και οι μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με τον κ. Μιχάλη Αργυρού να παρουσιάζει την τρέχουσα πορεία και στρατηγική.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σημαντικές επαφές και συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, όπως ο κ. Vittor Gaspar (Διευθυντής του Fiscal Affairs Department) και ο κ. Alfred Kammer (Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος), καθώς και στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Department of the Treasury), το Atlantic Council και το Foreign Policy Solutions Summit.