Συνάντηση με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, συναντήθηκε σήμερα με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Laura Thompson. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ και ο Επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδας του ΔΟΜ, Δανιήλ Εσδράς.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την πολύπλευρη δράση του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, για τη σημαντική συμβολή του στον εθελοντικό επαναπατρισμό χιλιάδων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, καθώς και για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισε πως οι δραματικές διαστάσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος επιβάλλουν σε όλους μας να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά δείχνοντας την αλληλεγγύη μας σε όσους την χρειάζονται.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η προσφυγική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και πρέπει να δοθούν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις σε ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η δράση και η πολυετής εμπειρία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είναι πολύτιμη και γίνεται ακόμη πιο σημαντική όσο οι προσφυγικές ροές γιγαντώνονται και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει λύση στα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό τμήμα του ΔΟΜ.